Wasemkap

De wasemkap, ook wel bekend als de afzuigkap, is ontworpen om alle kookgeuren en dampen effectief te verwijderen. Met ons uitgebreide assortiment vind je gegarandeerd het model dat perfect past bij de stijl van jouw keuken.
180 van de 180 producten
Filters
Filters
Prijs
54 4900
54 4900
Merk
Voorraad
Soort
Uitvoering inbouwwijze
Energieklasse
Bediening
Breedte
Geluidsniveau
Geschikt voor centrale afzuiging
Maximaal m3/h luchtafvoer
Maximaal m3/h recirculatie
Kleur
Foto van montageset siemens vlakschermwasemkap LZ49200
montageset siemens vlakschermwasemkap LZ49200
€ 79,-
Bekijken
Foto van Onderbouw afzuigkap ATAG WO6211AC
Onderbouw afzuigkap ATAG WO6211AC
Kleur RVS
€ 379,-
Bekijken
Foto van Onderbouw afzuigkap ETNA AO660RVS
Onderbouw afzuigkap ETNA AO660RVS
Energieklasse D
Kleur RVS
€ 99,-
Bekijken
Foto van Onderbouw afzuigkap ETNA AO761RVS
Onderbouw afzuigkap ETNA AO761RVS
Energieklasse D
Kleur RVS
€ 169,-
Bekijken
Foto van Vlakscherm afzuigkap ETNA AV361RVS RVS
Vlakscherm afzuigkap ETNA AV361RVS RVS
Energieklasse D
Kleur RVS
€ 249,-
Bekijken
“Wij leveren al 30 jaar witgoed apparaten in Zeeland, komt dus wel goed!”
Foto van Vlakscherm afzuigkap ETNA AV560RVS
Vlakscherm afzuigkap ETNA AV560RVS
Energieklasse D
Kleur RVS
€ 269,-
Bekijken
Foto van Vlakscherm afzuigkap motorloos  ETNA T4335TRVS
Vlakscherm afzuigkap motorloos ETNA T4335TRVS
Kleur RVS
€ 199,-
Bekijken
Foto van Vlakscherm afzuigkap Siemens iQ300 LI97SA531 90 cm
Vlakscherm afzuigkap Siemens iQ300 LI97SA531 90 cm
Energieklasse A
Kleur RVS
€ 649,-
Bekijken
Foto van Vlakschermkap Siemens iQ100 LI64MB521
Vlakschermkap Siemens iQ100 LI64MB521
Energieklasse B
Kleur RVS look
€ 299,-
Bekijken
Foto van Wandschouwkap Bosch DWB060D50 Serie 2
Wandschouwkap Bosch DWB060D50 Serie 2
Kleur RVS
€ 429,-
Bekijken
Foto van Wandschouwkap Bosch DWB67CM50
Wandschouwkap Bosch DWB67CM50
Bediening touchControl
Energieklasse A
Kleur RVS
€ 589,-
Bekijken
... ...

Over de afzuigkap

Bij Aangeenbrug Electro vind je een uitgebreid assortiment afzuigkappen, ook wel bekend als wasemkappen. Deze zijn onmisbaar in elke keuken. Onze afzuigkappen zijn ontworpen om kookgeuren, dampen en vetdeeltjes effectief te verwijderen, zodat je keuken altijd fris blijft ruiken. Het is belangrijk om regelmatig de filters te reinigen en je afzuigkap goed te onderhouden voor optimale prestaties. Onze afzuigkappen zijn afkomstig van topmerken zoals ATAG, SMEG, Bosch, Miele, Siemens en ETNA. 

Opties voor de afzuigkap

In het assortiment kun je kiezen uit verschillende breedtes van afzuigkappen, deze variëren van ongeveer 50 cm tot 120 cm. Onze afzuigkappen hebben verschillende energieklassen, variërend van A tot D. De modellen in energieklasse A zijn energiezuinig, terwijl de D-modellen minder energiezuinig zijn. Je kunt ook kiezen uit een breed scala aan kleuren, variërend van klassiek zwart en wit tot opvallend oranje en groen. Zo kun je de kleur kiezen die perfect bij jouw keuken aansluit.

Bij onze afzuigkappen ontbreekt het niet aan luxe

Één van onze afzuigkappen is uitgerust met het handige CookConnect-systeem, waarmee je de capaciteit en de verlichting van de afzuigkap kunt aanpassen via de kookplaat of de Home Connect-app. Dit biedt extra gemak en controle bij het koken. Daarnaast bieden we motorloze afzuigkappen aan. Deze afzuigkappen hebben geen externe luchtafvoer nodig. In plaats daarvan zuiveren ze de lucht en blazen deze weer in de keuken, wat handig is als een externe afvoer niet mogelijk is. 

Uitvoering inbouwwijze 

  • Afzuigunit: Een afzuigunit is een afzuigkap die is ingebouwd in een bovenkast of aan de wand en meestal alleen het onderste gedeelte van de kap zichtbaar is. Deze units zijn effectief in het verwijderen van kookdampen en geuren uit de keuken. De afzuigunit staat bekend om zijn effectieve afzuiging. 
  • Eilandschouwkap: Een eilandschouwkap is ontworpen om boven een kookeiland te worden geplaatst. Het hangt vrij boven het eiland en is ideaal voor open keukenindelingen waarbij de kookplaat zich in het midden van de keuken bevindt. Het grote voordeel van de eilandschouwkap is de centrale plaatsing: perfect voor open keukenindelingen, omdat deze kap geplaatst wordt boven het kookeiland, zodat de kookdampen gemakkelijk worden weggevoerd.  
  • Geïntegreerde blokdesign: Deze afzuigkappen zijn ingebouwd in een bovenkast en hebben een gestroomlijnd uiterlijk dat opgaat in de keukenomgeving. Ze zijn erg aantrekkelijk en effectief in het verwijderen van kookdampen. Het blokdesign integreert gemakkelijk met de keukenkast, dit zorgt voor een gestroomlijnde uitstraling. 
  • Headroom-design: Headroom-afzuigkappen hebben een uniek ontwerp waarbij het afzuiggedeelte boven je hoofd hangt. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en een effectieve afzuiging van dampen. Het hangend ontwerp zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de keuken. 
  • Integreerbaar: Een integreerbare afzuigkap kan worden geïntegreerd in een keukenkast en is meestal alleen zichtbaar wanneer deze in gebruik is. Dit biedt een strakke uitstraling aan de keuken. Daarnaast is het ruimtebesparend: Het neemt minimale ruimte in beslag in de keuken.
  • Onderbouw: Onderbouw afzuigkappen worden geïnstalleerd onder een keukenkast boven de kookplaat. Ze zijn eenvoudig te installeren en nemen weinig ruimte in beslag. Ondanks het compacte formaat bieden ze een effectieve afzuiging. 
  • Plafondunit: Een plafondunit is een afzuigkap die in het plafond is ingebouwd, meestal boven een kookeiland. Het biedt een erg moderne uitstraling aan de keuken. Daarnaast heeft de plafondunit een krachtige afzuiging. 
  • Vlakscherm: Vlakschermafzuigkappen zijn platte, ingebouwde afzuigkappen die zich meestal direct onder een keukenkast bevinden. Ze kunnen eenvoudig worden uitgetrokken wanneer ze in gebruik zijn en weer worden ingeklapt om ruimte te besparen wanneer ze niet worden gebruikt. 
  • Wandschouwkap: Dit is een van de meest voorkomende soorten afzuigkappen. Een wandschouwkap wordt aan de muur gemonteerd, meestal boven de kookplaat of het fornuis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten en bieden effectieve ventilatie voor kookdampen en geuren.

Luchtafvoer 

Let bij de aankoop goed op de maximale M3/H luchtafvoer. De term “maximaal M3/h luchtafvoer" verwijst naar de maximale luchtafvoercapaciteit van een afzuigkap, gemeten in kubieke meters per uur (m³/h). Deze waarde geeft aan hoeveel lucht de afzuigkap in één uur kan afvoeren. Een hoger aantal betekent dat de afzuigkap effectiever is in het verwijderen van kookdampen, geuren en vetdeeltjes. Het is belangrijk om een afzuigkap te kiezen met een luchtafvoercapaciteit die past bij de grootte van je keuken en je kookbehoeften, zodat de lucht in de keuken fris blijft en je kookervaring aangenaam blijft. De M3/H luchtafvoer varieert bij Aangeenbrug Electro van 300 tot 1000.

Recirculatie 

Let daarnaast goed op de maximale M3/H recirculatie. De term “maximaal M3/h recirculatie" verwijst naar de maximale recirculatie capaciteit van een afzuigkap, uitgedrukt in kubieke meters per uur (m³/h). Deze waarde geeft aan hoeveel lucht de afzuigkap in één uur kan filteren en terugblazen in de keuken nadat deze is gezuiverd. Het is essentieel om een afzuigkap te kiezen met een recirculatie capaciteit die geschikt is voor de grootte van je keuken en je kookbehoeften. Hierdoor blijft de lucht in de keuken fris doordat kookgeuren en vetdeeltjes effectief worden verwijderd zonder dat er een externe luchtafvoer nodig is. Bij Aangeenbrug Electro variëren deze waardes ongeveer tussen de 50 en 900.

Centrale afzuiging 

We bieden daarnaast een aantal modellen aan die geschikt zijn voor de centrale afzuiging. Deze afzuigkap is speciaal ontworpen om te functioneren in een keuken met een centraal afzuigsysteem. In woningen met centrale afzuiging wordt de lucht via één centraal punt, meestal op het dak of in de gevel van het gebouw, afgevoerd. Afzuigkappen die geschikt zijn voor dit systeem zijn ontworpen om efficiënt samen te werken met dit centrale ventilatiesysteem.

Met de service van Aangeenbrug Electro zit het wel goed

Heb je geen idee hoe je een afzuigkap moet installeren? Geen zorgen! Onze experts staan klaar om de afzuigkap kosteloos en professioneel bij jou te komen plaatsen. We bedienen heel Zeeland met onze bezorg- en installatieservice voor keukenapparatuur. Bovendien bieden reparatieservice aan voor o.a. afzuigkappen. Heb je vragen over één van onze afzuigkappen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen; we voorzien je graag van gratis telefonisch advies bij je aankoop. En vergeet niet om ons assortiment te bekijken in onze showroom in Westkapelle.


Klanten beoordelen ons met een
9.6
Op basis van 412 beoordelingen
Vaatwasser kapot. Monteur vrij snel aan huis, duidelijke analyse en goed, objectief advies. Daarna nieuwe gekocht, volgende dag geleverd en gemonteerd. Wat wil je nog meer? Goed bedrijf.
Dick - Burgh-Haamstede
goed geholpen
wim broekmeulen - bigekerke
Netjes en vlgs afspraak wasmachine nagekeken.
Vincent - Westkapelle
Jouw ervaring delen?