Unieke kenmerken:
Culinaire mogelijkheden binnen handbereik:
Met de vacumeerlade komen nieuwe culinaire mogelijkheden binnen handbereik: vacumeer bijvoorbeeld vlees, al dan niet gemarineerd, om dit vervolgens sous-vide te garen in de combi-stoomoven. Of asperges, met wat peper en olijfolie, voor een fantastische smaakervaring.
Compact formaat:
Het unieke is dat vacumeren nu op compact formaat kan, gewoon in de afmeting van een 15 cm lade! Dit betekent dat de vacumeerlade samen met een 45 cm apparaat in een 60 cm nis past. De keuken hoeft dus niet om een grote vacumeerlade heen gebouwd te worden. De effectieve ruimte voor het vacumeren doet niet onder voor de grote varianten. Door de compacte inbouw wordt deze professionele techniek bereikbaar voor de hobbykok, omdat deze in een gewone keukenplanning mee te nemen is.
Sous-vide:
De ATAG (combi-)stoomovens hebben een speciale sous-vide stand waarbij de temperatuur op de graad nauwkeurig kan worden ingesteld. In de professionele wereld wordt deze methode al veel toegepast. Vacumeren heeft ook nog andere voordelen: gevacumeerd voedsel is langer te bewaren en behoudt beter zijn smaak en voedingsstoffen. U kunt voedsel in porties verdelen en vacumeren, zodat er geen voedsel weggegooid hoeft te worden.
Uitvoering:
• lade met geïntegreerd vacumeer mechanisme voor het vacumeren van voedsel,
om vervolgens sous-vide te kunnen bereiden (middels speciale sous-vide stand
op de ATAG (combi-)stoomovens)
• door deze vacumeertechniek is voedsel makkelijk te portioneren, langer
houdbaar, met behoud van kleur en structuur
• beschikt over een vacuümkamer die ook geschikt is om vloeistoffen mee
te vacumeren
Functies:
• drie vacuümniveaus voor verschillende types van voedsel
- niveau 1: kwetsbare producten (brood, zacht fruit/groenten)
- niveau 2: zachte producten (vloeistoffen, vis, voorbereide producten)
- niveau 3: stevige producten (stevige groenten, vlees droge producten)
• drie sealing niveaus voor het sluiten van de zakken: van makkelijk te openen tot
stevig dicht
• drie externe vacuümniveaus voor het vacumeren van bewaarboxen, wijnflessen
Bediening:
• touch panel
• aan/uit knop
• instelling vacuümniveau
• instelling sealing niveau
Veiligheid:
• dubbel raam in de klep van de vacuümmachine
Bijzonderheden:
• perfect voor het:
- marineren
- portioneren
- bewaren
- hersluiten
- vacumeren voor sous-vide koken
• perfect te combineren met een of meerdere apparaten uit de ATAG MAGNA-lijn
Toebehoren:
• externe vacuümslang
Technische specificaties:
• aansluitwaarde: 320 W